top of page

De Quinta 

Onze quinta ligt op een kleine twee uur rijden van zowel Lissabon als Faro. De woning bevindt zich op 10 km van de nog altijd heel rustige Atlantische kust. De boerderij ligt aan een van de routes van de Rota Vicentina en aan de lokale wandelroute van Cercal.

We zijn hier in het voorjaar van 2008 neergestreken en sindsdien aan het werk om er een heerlijke plek van te maken. Er loopt een variatie aan boerderijdieren rond zoals geiten, schapen, eenden, kippen, konijnen en een cavia. De dieren hebben allemaal de ruimte en lopen in hun eigen weide. Daarnaast zijn er de, in deze omgeving onvermijdelijke, huisdieren. In deze categorie hebben we twee honden en twee katten. Deze komen natuurlijk niet in de vakantiewoning. De terrassen van de vakantiewoning kunt u afsluiten voor de honden. (Die wel heel vriendelijk zijn)

Het hele jaar door hebben we vers fruit van de bomen. In de winter de mandarijnen, sinaasappels en citroenen. In het voorjaar kersen, Japanse mispels, perziken, abrikozen en pruimen. In de zomer peren, appels en vijgen. In het najaar weer andere appels, kaki´s en nog meer vijgen.

We hebben een biologische moestuin die in onze behoefte aan groente voorziet en wij eten zo bijna uitsluitend van ons eigen land.

Verder staan er kurkeiken, olijfbomen, fruitbomen en hier en daar een verdwaalde naaldboom.

Je kunt hier genieten van de vogels en andere geluiden van het platteland. 

Fotos

bottom of page